Objavljeno: 6.4.2016 01:00

HP Spectre – najtanjši prenosnik na svetu

HP je predstavil svoj najbolj luksuzen prenosnik doslej, ki se lahko obenem pohvali z nazivom najtanjšega prenosnika na trgu. Prenosnik HP Spectre je debel komaj 10,4 milimetrov (za primerjavo, Applov MacBook Air je debel 17 mm) , kljub temu pa nudi zaslon velikosti 13,3 palcev polne ločljivosti HD. Krasijo ga bakreni vložki, denimo mehanizem za vpetje zaslona. Trdnost mu daje aluminijasto ogrodje, majhno težo pa pokrovi iz ogljikovih vlaken. Prenosnik tehta 1,1 kg, zaslon pa je prevlečen s steklom Gorilla Glass 4, vendar ni občutljiv na dotik.

Kljub tankemu ohišju inženirjem ni bilo treba poseči po energijsko varčnejših, manjših, a zato manj zmogljivih procesorjih. HP Spectre je na voljo z Intelovimi procesorji i5 ali i7 šeste generacije, vsebuje pa lahko do 8 GB RAM in 512 GB veliko enoto SSD. Premore tudi tri vmesnike USB type C, od katerih dva lahko delujeta tudi kot vmesnika Thunderbolt, to pa so tudi vse reže na računalniku. Z enim akumulatorjem deluje po navedbah skoraj 10 ur, uporablja pa Windows 10.

Cene so primerne tehnični odličnosti in se v ZDA pričnejo pri 1.170 dolarjih. Kdor si želi in si to lahko privošči, si bo morda lahko celo omislili primerek posebne edicije, ki so obogateni s pozlačenimi (18K) podrobnostmi in kristali Swarovski. Cene niso javno znane.

tXV7k7Bt9ow

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji