Objavljeno: 8.5.2002

HP vdira v informacijske sisteme podjetij

Podjetje Hewlett-Packard je objavilo začetek trženja storitve HP e-Security Probe Express Service na področju jadranske regije, ki zajema Hrvaško, Slovenijo in Albanijo. Storitev zajema analizo varnostnih sistemov v podjetjih, s čimer je mogoče ugotoviti morebitne pomanjkljivosti v varnostni politiki. Ker se HP zaveda pomembnosti te problematike, je zgradil sistem e-Security Center, v katerem je zbral skupino vrhunskih strokovnjakov, katerih naloga je, da napadajo informacijske sisteme podjetij. Napadi se izvajajo z naprednimi in dovršenimi orodji ter tehnikami, ki jih pri svojem >>delu<< uporabljajo tudi hekerji. Podjetja lahko tako dobijo zanesljive informacije o varnosti svojih sistemov, kar jim omogoča optimalno vlaganje v zaščito pomembnih informacijskih sredstev.

Danes se podjetja za podporo svojih poslovnih dejavnosti vse bolj zanašajo na računalniška omrežja, s tem pa raste tudi potreba po njihovi zaščiti. Vsak dan je mogoče slišati novice o vdorih v informacijske sisteme posameznih podjetij in o škodi, ki jih taki vdori povzročijo. Še večje pa je število vdorov, ki jih podjetja skrivajo in za katere javnost nikoli ne izve. HP meni, da je temelj izdelave uspešne zaščite varnostna ocena, ki raziskuje in opisuje ranljivost posameznih sistemov. Brez take ocene podjetja ne morejo vedeti, kako so njihovi dragoceni podatki in informacije varni in zaščiteni pred krajo ali sabotažo.

Preskušanje traja 10 dni in se zato, da bi bila cena čimbolj dostopna, omejuje na 10 IP-naslovov po izboru stranke. Celotno preskušanje poteka prek interneta, uporabnik pa se s HP-jevimi svetovalci fizično sreča le ob dogovoru za preskus in ob predstavitvi rezultatov.

http:// www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji