Objavljeno: 14.10.2003

HP vnovič z množico novosti za mobilno računalništvo

Podjetje Hewlett-Packard je telekomunikacijsko konferenco World Telecom 2003 izkoristilo za najavo množice izdelkov, ki uporabljajo brezžične komunikacije. Najbolj odmevni so novi ročni računalniki HP iPaq, kjer srečamo dva nova modela. Prva novost je iPaq h4150, ki je po navedbah proizvajalca najlažji in najtanjši ročni računalnik z vgrajenimi brezžičnimi tehnologijami bluetooth in wi-fi (802.11b). Zelo zanimiv je tudi novi model iPaq h4350, ki ima poleg brezžične omrežnega vmesnika vgrajeno tudi miniaturno, zadenjsko osvetljeno tipkovnico, ki olajšuje vnos podatkov v računalnik. Cene obeh novosti znašajo 450 oziroma 500 dolarjev. Za ročne računalnike iPaq sta odslej na voljo tudi poseben dodatek z GPS sprejemnikom, ki ročni računalnik spremeni v prenosni navigacijski sistem, ter nova video kamera za zajem video posnetkov in fotoagrafij.

HP je predstavil tudi nov tablični prenosnik z imenom TabletPC TC1100, ki vsebuje bluetooth, brezžični omrežni vmesnik po standardih 802.11a/b/g, povrh vsega pa tudi zmogljiv mobilni procesor Pentium M. Cena te novosti, ki bo v prodaji še pred koncem leta je v ZDA 1.850 dolarjev. Brezžične komunikacije 802.11a/b/g in vmesnik bluetooth so tudi v ospredju pri novi družini prenosnikov HP nc6000 (lahki model, 14-palčni zaslon) in nc8000 (15-palčni zaslon) ter prenosni delovni postaji nw8000 (grafična kartica ATI Mobility FireGL T2 s 128 MB RAM, disk s 7.200 vrtljaji na minuto). Cene se gibljejo med 2.000 in 3.000 dolarji. Med posebnostmi novih modelov je tudi tehnologija za varno avtentikacijo uporabnikov RSA SecurID.

Hewlett-Packard je z brezžičnimi vmesniki opremil tudi nekatere nove tiskalnike, ki zdaj lahko tiskajo prek vmesnikov 802.11 in bluetooh. Taka sta brizgalnika Deskjet 450wbt (prenosni model) in Deskjet 995ck. Na voljo pa je tudi novi tiskalniški strežnik za navadne tiskalnike (zaporedni ali USV vmesnik), ki omogoča brezžični prenos podatkov prek vmesnika bluetooth. Ko smo že pri tiskanju omenimo še posebne nove programske izdelke oziroma gonilnike, ki omogočajo brezžično tiskanje iz mobilnih naprav, kot so ročni računalniki PocketPC in mobilni telefoni Nokia (Series 60).

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji