Objavljeno: 28.4.2010

HP z novim Superdome 2

Pri HP-ju so v okviru strežniškega programa HP Integrity predstavili novo IKT-omaro, v kateri lahko gostujejo zmogljive strežniške rezine, sistemi hrambe podatkov in/ali telekomunikacijska oprema. Glede na prejšnjo generacijo so našteli prek 100 inovacij, najpomembnejša pa je uporaba standardnih računalniških komponent (predvsem procesorjev, pomnilnika ...) in gradnikov (napajalne rešitve, ventilatorji), s katerimi se občutno znižajo stroški nabave in vzdrževanja sistemov.

Na konferenci HP Technology@Work 2010 so pokazali HP Superdome 2, ki gradi na arhitekturi Blade Scale, inženirji pa so si prizadevali sistem narediti kar se da odporen na morebitne napake in odpovedi strojne opreme. Z rešitvijo Crossbar Fabric, ki je zadolžena za hitro in stalno komunikacijo med posameznimi gradniki ter možnostjo uporabe posameznih strežniških rezin, sistemov hlajenja ter napajanja v različne namene, se je zanesljivost delovanja v primerjavi s prejšnjo generacijo izboljšala za kar 450 odstotkov. Posledično pri HP-ju oglašujejo, da je novi Superdome 2, primeren za poganjanje aplikacij, ki zahtevajo 100-odstotno razpoložljivost v najzahtevnejših okoljih. IKT-omaro krmili operacijski sistem HP-UX 11i v3, ki je bil deležen dodatnih posodobitev za hitrejše in predvsem optimizirano delovanje in upravljanje z virtualnimi strežniki, ki na njem gostujejo.

Hkrati s ponudbo Superdome 2 so pri HP-ju za svoje stranke in sistemske integratorje oblikovali program AllianceONE, s pomočjo katerega lahko na enem mestu pridobijo najrazličnejše rešitve s področja strojne in programske opreme, omrežne opreme ter sistemov za hrambo podatkov. HP-jeva poenotena infrastruktura podpira sočasno delovanje različnih arhitektur in delovnih okolij. Med podprtimi platformami so namreč Microsoft Windows, Linux, HP-UX, OpenVMS ter HP NonStop.

www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji