Objavljeno: 12.8.2003

HP z več kot 150 novostmi cilja na potrošnike

Podjetje Hewlett-Packard je predstavilo svojo novo strategijo na področju izdelkov za domačo rabo, kar so podkrepili z najbolj množično predstavitvijo novih izdelkov doslej. Skupno so tako na tiskovni konferenci predstavili kar 158 izdelkov, ki segajo od računalnikov, brizgalnih tiskalnikov, optičnih bralnikov in digitalnih fotoaparatov do pomnilniških enot. Cilj nove kampanje je predvsem prepričati kupce, da lahko z novimi napravami želena opravila postorijo lahko hitreje in na preprostejši način.

Strategija, ki ji pravijo kar >>uživajte več<< ali >>radikalno enostavno, bolje skupaj<<, želi predvsem podkrepiti preprostost povezav, denimo med digitalnim fotoaparatom in tiskalnikom ali pa DVD zapisovalnikom in video kasetami. Med značilnostmi novosti so tudi izdatna uporaba brezžičnih tehnologij, skupnih pomnilniških nosilcev (SD Card) ter edinstven uporabniški vmesnik na strani računalnikov.

Cel kup novosti je posvečena digitalni fotografij in njenemu izpisu. Sem sodijo novi foto tiskalniki, med katerimi je najzmogljivejši model Photosmart 7960, ki kot prvi na svetu ponuja tisk fotografij s kar osmimi barvnimi kartušami (za bolj tisk sivin). HP PSC 2510 Photosmart je prvi tiskalnik vse-v-enem (tiskalnik, optični bralnik, faks), ki vsebuje brezžični vmesnik (802.11b) za povezavo z računalniki. HP ScanJet 4760 je novost med optičnimi bralniki, ki se lahko pohvali z zelo majhno porabo prostora, saj je v delovnem položaju postavljen navpično. Povrh vsega je njegovo ohišje zelo tanko in prozorno, tako da lahko uporabniki vidijo gradivo, ki ga naprava prebira.

Med digitalnimi fotoaparati je najzmogljivejša novost model Photosmart 945, ki se lahko pohvali s tipalom s 5,3 milijoni pik, poleg tega pa nudi kar 56-kratni kombinirani zum. Miniaturni digitalni fotoaparat so dobili tudi ročni računalniki iPaq v obliki dodatka z imenom Photosmart Mobile Camera (1,3 milijona pik, 4x digitalni zum), ki ga na računalnik priključimo kot kartico SD. Med tiskalniki velja omeniti še Deskjet 9650, ki zmore tiskati fotografije do velikosti A3+ (13 x 19 palcev).

Precej novosti je tudi med računalniki in periferno opremo. Največja zanimivost je prenosnik Pavilion zd7000, ki vsebuje kar 17-palčni zaslon LCD v razmerju 16:10 (ločljivost 1440 x 900 pik). Poleg tega premore grafični pospeševalnik nVidia GeForce FX Go5600, kar pomeni, da je kos vsem tipom digitalnih vsebin (filmi, igre,...). Računalnik je zaradi zaslona tudi precej velik, tako da so vanj poleg običajne tipkovnice lahko vgradili tudi ločeno numerično tipkovnico. Za vse prenosnike pa HP nudi odslej tudi prenovljeno priklopno postajo HP Notebook Expansion base, ki zavzame na delovni mizi manj prostora, poleg tega pa omogoča brezžično povezljivost s tipkovnico in miško.

Zanimiva novost je tudi HP DVD Movie Writer, prvi zapisovalnik DVD, ki ima vgrajene analogne video vhode in digitalizator/video kartico, s katerim lahko preprosto presnamemo VHS kasete in drugo gradivo neposredno na nosilce DVD. Na računalnik ga lahko priključimo prek vmesnika USB 2.0.

Strategija in splavitev novosti, ki jo pri HP-ju imenujejo tudi >>Big Bang 2<< (po lanskoletni množični predstavitvi tiskalnikov), naj bi spodbudila nov val nakupov, s čimer bi si podjetje zagotovilo boljše poslovne rezultate. Ti sicer niso povsem slabi, saj na nekaterih področjih (prenosniki, ročni računalniki,...) dosegajo zelo visoko rast prodaje, vendar v celoti zaradi še vedno šibke prodaje na ključnih trgih še vedno zaostajajo za napovedmi. Analitske družbe so tako že znižale napovedi za četrtletje, kar je povzročilo manjši padec cen delnic. Z novimi izdelki naj bi do konca leta trend obrnili zopet sebi v prid.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji