Objavljeno: 9.9.2003

HP z vso silo v razpršeno računalništvo

Hewlett-Packard je napovedal, da bodo v bodoče vsi njihovi izdelki za poslovno rabo podpirali koncept razpršenega računalništva. Z uporabo nove tehnologije bodo lahko številne računalnike, strežnike in pomnilniške sisteme združevali v logične celote, ki dinamično izkoriščajo računalniška sredstva na voljo in tako boj učinkovito izkoriščajo doslej pogosto neuporabljene zmogljivosti sistemov.

HP naj bi v bodoče ob vse svojih sistemih prilagal programsko opremo, ki podpira združevanje sistemov v razpršena omrežja. V ta namen nameravajo podpreti nastajajoče standarde, kot sta Globus Toolkit in Open Grid Service Architecture (OGSA). Poleg tega so pričeli na razvoju novega projekta, iz katerega bo nastalo orodje za upravljanje razpršenih sistemov, ki bo temeljilo na osnovi sedanjega paketa OpenView.

HP bo precej tudi vlagal v osveščanje in promocijo koncepta razpršenega računalništva. Že danes naj bi imeli po celem svetu med 5.000 in 6.000 svetovalci, ki lahko pomagajo pri izkoriščanju in implementaciji razpršenih sistemov. HP pa na tem področju ni edini, saj so svoje strategije glede razpršenega računalništva doslej že predstavili tudi IBM, Sun in Oracle, če omenimo le neposredne tekmece. Analitiki pa so si edini, da bo tehnologija razpršenih sistemov dobila pomembnejšo vlogo šele čez več let, morda desetletje, tako da je danes težko tolmačiti, kdo ima zmagovalno strategijo.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji