Objavljeno: 14.7.2010

HPjev Palm z upogljivimi zasloni?

Po nakupu družbe Palm je bilo precej ugibanj, kaj bo HP naredil z izdelki kupljenega podjetja in kako se bodo ti razvijali. HP za zdaj še vedno ni konkretiziral svojih načrtov, vendar s predstavitvami na raznih konferencah javnost vseeno dobiva "sliko" stvari, ki prihajajo.

Tehnični direktor Hewlett-Packarda Phil McKinney je tako na konferenci MobileBeat prikazal prototip zaslona, ki je tanek kot folija in upogljiv, pri čemer je dovolj odziven za predvajanje video posnetkov. Za zdaj je predvsem še premalo trpežen za zares pogosto upogibanje. HP že vrsto let razvija tehnologijo upogljivih zaslonov, pri čemer so ubrali pot, pri kateri izkoriščajo svoje znanje na področju brizgalnikov, saj bo proizvodnja tovrstnih zaslonov še najbolj podobna tiskanju.

Čeprav McKinney ni govoril o konkretnih izdelkih ali času njihovega prihoda na trg, je omenil, da utegnejo upogljive zaslone uporabiti v celem nizu naprav, tudi tistih iz družine Palm in ostalih z tržno znamko HP. Nova tehnologija namreč omogoča pripravo upogljivih zaslonov domala poljubne velikosti in za razmeroma nizko ceno, zato jih morda nekega dne srečamo v napravah, ki bodo segale vse od mobilnih telefonov, prek tabličnih računalnikov do "navadnih" prenosnikov.

http://www.hp.com

http://www.palm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji