Objavljeno: 25.3.2012

HPjev prenosnik s trajanjem delovanja 32,5 ur

Hewlett-Packard je na posebnem dogodku v Silicijevi dolini predstavil svoje dosežke na področju obvladovanja porabe energije in tehnologije akumulatorjev. S skrbnim izborom vseh komponent, premišljenimi nastavitvami in pametno uporabo polnjenja so pri obstoječem poslovnem prenosniku EliteBook 8460p dosegli trajanje delovanja kar 32,5 ur.

Za ta dosežek so uporabili osnovni akumulator prenosnika, pa še tako imenovano dodatni akumulator za podaljšanje delovanja (HP BB09 Ultra Extended Life Notebook Battery), ki nudi dodatnih 100 Wh energijske zaloge. Tega priključimo na dni prenosnika, s čimer celota pridobi kar precej pri teži. Uporabili so najnovejše grafične gonilnike in skrbno nastavljen BIOS. Poleg tega so uporabili samo integrirano grafiko, 160 GB enoto SSD in zaslon z osvetlitvijo LED, kar vse skupaj prispeva k manjši porabi.

Pri HPju seveda opozarjajo, da čase v rangu 30 ur mogoče dosegati le ob premišljeni uporabi in ob majhnih do srednjih obremenitvah. V isti sapi poudarjajo, da večina uporabnikov računalnike uporablja in nastavlja na način, ki je daleč od optimalnega.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji