Objavljeno: 26.7.2004

HPjev vsestranski telefon in novi ročni računalniki

Družba Hewlett-Packard je predstavila svoj prvi ročni računalnik iPaq (h6315), ki je tudi mobilni telefon. Razvili so ga skupaj z nemškim T-Mobile.

Računalnik omogoča samodejni preklop med omrežjem GSM in Wi-Fi, če je ta na voljo, vgrajen pa ima tudi digitalni fotoaparat ter tipkovnico, ki jo lahko tudi odklopimo, seveda ima vgrajen tudi vmesnik bluetooth. T-Mobile je sicer za uporabo samodejnega preklapljanja med GSM in Wi-Fi moral omogočiti shranjevanje druge povezave IP v napravi, Microsoft pa je moral prilagoditi OS Windows Mobile.

Naprava bo sprva na voljo le v ZDA - za 500 dolarjev. Edini tekmec tej napravi bo Nokia 9500, ki bo na voljo do konca leta.

Poleg tega so pri HPju predstavili še iPaq 4700 z vgrajeno programsko opremo HP ProtectTools, 4-palčnim zaslonom in 624 MHz procesorjem Intel, sledilno ploščico in vmesniki Wi-Fi ter bluetooth. Cenejši rx3715 je namenjen tistim, ki radi prenašajo glasbo in druge večpredstavne vsebine - vgrajen ima digitalni fotoaparat z 1,2 milijonoma pik, Wi-Fi in bluetooth, lahko je univerzalni daljinski upravljalnik, naloženo pa ima tudi programsko opremo za tiskanje in souporabo digitalnih vsebin. Na voljo bo jeseni letos. Ponudili bodo tudi nov osnovni model z oznako rz1700.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji