Objavljeno: 22.9.2010

HPjevi spletni tiskalniki

HP je prenovil družino Officejet za mala podjetja, med njimi pa je prvič tudi večfunkcijska naprava širokega formata, ki vključuje napredno povezljivost s spletom. Tehnologija HP ePrint vsakemu tiskalniku dodeli elektronski poštni naslov, ki mobilnim uporabnikom omogoča preprosto tiskanje, ko niso v pisarni. Prav tako lahko obiskovalci in stranke brez težav natisnejo dokumente, ko obiščejo pisarne podjetja, saj lahko tiskajo brez gonilnikov in dodatne programske opreme.

Poskrbljeno je tudi za zaščito zasebnosti in varnost. Vsak poštni naslov je namreč enkraten in ne bo prikazan drugim uporabnikom, razen če ga stranka razkrije sama. HP poleg drugih mehanizmov za zagotavljanje varnosti in varovanje zasebnosti uporablja tudi standardne filtre za neželeno pošto, s čimer tiskalnike svojih strank ščiti pred nepooblaščeno uporabo. Za višjo stopnjo varnosti je mogoče nastaviti tudi seznam preverjenih pošiljateljev.

Naslednja novost so tiskalniške aplikacije, ki omogočajo tiskanje spletnih vsebin brez uporabe osebnega računalnika. Do teh aplikacij je mogoče dostopati neposredno prek zaslona na dotik na tiskalniku, uporabniki pa lahko izkoristijo storitve, kot so Google Docs ter datoteke shranjene v spletni storitvah Box.net in Biztree. Nove tehnologije so vgrajene v tiskalnike Officejet Pro 8500A in Officejet Pro 8500A Plus.

Prvi zmore natisniti 15 črno-belih strani na minuto in 11 barvnih strani na minuto, premore 6-palčni zaslon LCD za tiskalniške aplikacije, podajalec za 35 listov papirja v enostranskem načinu ter predal za 250 listov papirja. Cena znaša 269 evrov. Večji model ima 10,9-centimetrski zaslon LCD, podajalec za 50 listov papirja, tokrat v dvostranskem načinu delovanja, omogoča pa poleg kopiranja tudi pošiljanje faksov. Cena je v tem primeru 349 evrov.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji