Objavljeno: 27.2.2012

HTC One

HTC je konferenco MWC 2012 izkoristil za predstavitev nove strategije in novih izdelkov. Po novem, se bodo tako vsi telefoni z operacijskim sistemom Google Android imenovali HTC One. V ozadju je iskanje večje tržne razpoznavnosti, uveljavitve tržne znamke. Upajo, da se bo prijelo vsaj tako, kot Samsungu ime Galaxy in Applu i(Phone).

Sama sprememba imena ne bi pomenila nič, če ne bi hkrati poskrbeli tudi za novo železnino. Vrh ponudbe bo po novem predstavljal telefon HTC One X, ki navzven po stilu močno spominja na občudovanega konkurenta Nokia Lumia. Kupec dobi kar 4,7-palčni zaslon z ločljivostjo 1280 x 720 pik in steklom Gorilla Glass. Elektronika temelji na naboru Nvidia Tegra 3 s 4+1 jedri (velja za omrežja 3G, za LTE bo menda uporabljen Snapdragon S4), k temu pa moramo dodati še 1 GB RAM in 32 GB Flash RAM. Za nameček vsak kupec dobi še 25 GB prostora v spletni storitvi DropBox.

Telefon podpira prenose do 42 Mb/s v omrežjih HSPA+, premore pa tudi fotoaparat z 8 milijoni pik, f/2.0 in zelo hitrim časom zajema (manj kot sekundo od sprožitve), ki je sposobna snemati video posnetke v ločljivosti 1080p. V prodaji bo aprila.

HTC One X.

Stopnjo nižje se nahaja telefon HTC One S. Ta premore Qualcommov Snapdragon S3 z dvojnim jedrom in taktom 1,5 GHz, 4,3-palčni zaslon AMOLED in seveda Android 4.0. Ta model ima keramično-kovinsko ohišje debeline le 7,9 mm. Kdor pa išče najbolj ugodno ponudbo z okoljem ICS, bo najbrž posegel po HTC One V, ki premore porceosr z enojnim jedrom pri taktu 1 GHz in zaslon z 3,7-palčno diagonalo. Tu so še 512 MB velik RAM in 4 GB velik pomnilnik Flash. Video kamera je primerna za posnetke z ločljivostjo 720p.

Za nameček velja omeniti še to, da je HTC predstavil dodatek Media Link, ki omogoča brezžično pretočno predvajanje video posnetkov v polni ločljivosti HD prek majhnega vmesnika, ki ga vtaknemo neposredno v vrata HDMI na domačem televizorju. Obljubljajo najbolj enostavno povezljivost med mobilnimi napravami in domačim kinom in združljivost z domala celotno ponudbo televizorjev.

HTC One S.

HTC One V.

http://www.htc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji