Objavljeno: 17.3.2010

HTC se predstavi

HTC je eden vidnejših ponudnikov mobilnih naprav z ambicioznim ciljem: prebiti se med vodilne tri proizvajalce tovrstnih naprav do leta 2013. Čeprav so na našem tržišču že prisotni, so najbolj znani manjšemu številu pretežno poslovnih uporabnikov, telefoni HTC pa naj bi bili namenjeni zgolj tehnično naprednejšim uporabnikom. Ta vtis želijo spremeniti z novo družino mobilnih telefonov, ki so jih danes predstavili slovenski javnosti na tiskovni konferenci v Ljubljani.

Družba HTC je konec lanskega leta pričela z globalno oglaševalsko kampanjo, katere osrednja tema je enostavna in intuitivna raba telefonov, ki jo pooseblja oblikovalska filozofija Sense. V skladu z njo so pri HTC razvili lasten uporabniški vmesnik za naprave z zasloni, občutljivimi za večkratni dotik, Sense UI, ki ga ponujajo na celotni paleti svojih naprav, ki temeljijo na treh sistemih: pri nas manj znanem Qualcommovem BREW, prebijajočem se Androidu in trenutno najbolj zastopanemu, Windows Mobile. Ne glede na to, kateri sistem uporabljamo, je uporabniška izkušnja zelo podobna, temelji pa na vizualno privlačnih zaslonskih elementih, ki olajšajo osnovne aktivnosti pri rabi mobilnega telefona, kot je npr. spremljanje stikov skozi vse njihove dejavnosti (klici, sporočila, e-pošta, zabeležke...), s poudarkom na družabnih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter.

Slovenski uporabniki so že lahko spoznali HTCjeva mobilnika Hero in Tatoo, ki sta v lanskem letu postala precejšnji uspešnici, najbolj prodajan HTCjev telefon pa je bil z Windows Mobile gnani HD2. Štirje novi predstavniki predstavljajo osvežitev celotne palete naprav: Smart, namenjen najširši publiki, s sistemom BREW v ozadju, Legend in Desire, ki imata v ozadju najsodobnejši Android 2.1 ter HD mini, ki v bistveno manjšem ohišju ponuja praktično vse sposobnosti mogočnega vzornika, HD2, podloženega s sistemom Windows Mobile.

HTC Desire je telefon, izjemno podoben Googlovemu Nexus One, le da ima namesto sledilne kroglice optični krmilnik ter fizične gumbe namesto na dotik občutljive površine. Sicer ga poganja enak procesor, Snapdragon s taktom 1 GHz, zaslon pa je 3,7 palčni AMOLED. Tudi ostale tehnične karakteristike so identične Nexusu, seveda pa Desire izstopa s HTCjevim uporabniškim vmesnikom Sense UI. Desire naj bi bil sprva na voljo v posebni akciji operaterja Mobitel, kasneje pa bo na voljo tudi ostalim operaterjem.

HTC Legend je nekakšen naslednik tudi pri nas zelo uspešnega mobilnika Hero, katerega temeljna odlika je iz enega kosa aluminija izdelano izjemno čvrsto ohišje, ki ga dopolnjujeta le zgornji in spodnji pokrovček, za uspešno sprejemanje radijskega signala in zamenjavo baterije. Legend je glede na Hero strojno in programsko osvežen, spet pa na zaslonu dominirajo gradniki vmesnika Sense.

Najširši publiki je namenjen preprostejši in zelo kompakten Smart, ki naj bi ga pri nas prestavil Tušmobil. Tudi Smart je z vmesnikom Sense zelo podoben svojim bratrancem, čeprav za temeljni sistem uporablja drugo programsko rešitev.

Več o omenjenih telefonih pa bomo predstavili brž, ko prejmemo prve primerke za oceno.

Telefoni so bili predstavljeni na prvi HTCjevi tiskovni konferenci pri nas, na Ljubljanskem gradu.

www.htc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji