Objavljeno: 20.9.2012

HTC stavi na Windows Phone 8

Tajvansko podjetje HTC je naslednje, ki je predstavilo nove telefone na temelju prihajajočega operacijskega sistema Windows Phone 8. Novosti sta pravzaprav dve in sodita v elitni in srednji razred pametnih telefonov. Najzmogljivejša novost je HTC 8X, ki temelji na procesorju Snapdragon S4 z dvojnim jedrom in taktom 1,5 GHz. Pomnilnik RAM je velik 1 GB, za dokumente, programe in druge vsebine je tu še 16 GB velik pomnilnik Flash, fotoaparat premore 8 milijonov pik, poleg vmesnika Wi-Fi pa velja omeniti še vmesnik NFC.

HTC 8x ima plosko, prijetno oblikovano ohišje, ki je tanjše od tistega pri nedavno najavljenem konkurentu Nokia Lumia 920. Najbolj izstopa 4,3-palčni zaslon SuperLCD z ločljivostjo 1280 x 720 pik, ki je opremljen s steklom Gorilla Glass 2. Sodeč po prvih odzivi sodi med najboljše primerke v tem velikostnem razredu. Posebnost je tudi zvočniški del, ki je delo družbe Beats Audio, menda pa ima vgrajen tudi pravcati miniaturni ojačevalnik zvoka. Telefon pride v prodajo oktobra v štirih različnih barvah.

Druga novost je model HTC 8S, ki je razred nižje, tako po zmogljivosti, kot najbrž tudi ceni. Zaslon ima diagonalo 4 palce z ločljivostjo 800 x 480 pik, pomnilnik je velik le 512 MB, Flash RAM je velik 4 GB, procesor pa deluje s taktom 1 GHz. Zato pa ima podobno tehnologijo zaslona in enak zvok Beats Audio kot večji model 8X.

Za HTC sta oba telefona pomemben korak v novo smer, oziroma povrnitev v staro zavezništvo. V časih, ko HTC vse bolj zgublja položaj med ostalimi ponudniki telefonov z Androidom, se zdi ta korak logična odločitev.

http://www.htc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji