Objavljeno: 15.9.2010

HTC z novima Androidoma

Proizvajalec pametnih mobilnikov HTC je danes predstavil dva nova »pametnjakoviča« na osnovi Android. Mobilnika še nadgrajuje povezanost s spletnim mestom HTCSense.com, ki uporabniku omogoča napredno upravljanje, nadzor ter prilagoditev telefona in uporabniške izkušnje.

Med novostmi izstopa funkcionalnost HTC Sense, ki stavi na čustveno izkušnjo. Tako se novi telefoni izjemno hitro vklopijo, saj sta novinca po vsega 10 sekundah že pripravljena na klice ali resno delo. Pri slednjem nam je všeč možnost integracije več poštnih računov v en nabiralnik in njihovo obvladovanje. Branje e-pošte tako poteka v enem koraku, tekst pri dolgih sporočilih pa se samodejno nalaga med branjem in ne čaka na interakcijo uporabnika z drsnikom. Nadgrajene se tudi navigacijske možnosti naprave. Vgrajeni kompas poskrbi, da se zemljevid se obrača po premikih uporabnika, da ima le ta »pravo ulico vedno« pred seboj, zemljevid pa se samodejno premika ... Prav tako morebiten telefonski klic ne prekine navigacije, ampak zemljevid pusti na zaslonu in ga le nekoliko pomanjša.

HTC Desire HD stavi na visoko ločljivost (720p) – tako zajemanja kot predvajanja. Postreže z enim največjih zaslonov na pametnih mobilnikih (diagonala kar 10,9 cm), kar ga naredi precej primernejšega tako za predvajanje video vsebin kot branje elektronskih knjig. Multimedijske zmožnosti nadgrajuje še sodelovanje s podjetjem Dolby, ki je poskrbelo, da je zvočna izkušnja nadpovprečna. V osrčju za hitro obdelavo podatkov in poganjanje aplikacij skrbi gigaherčni procesor Qualcomm Snapdragon 8255.

Nov je tudi HTC Desire Z, črka v imenu pa nakazuje na pregib drsne tipkovnice. Ta postreže z relativno velikimi tipkami, inženirji pa so z obliko poskrbeli, da je prijazna tako do uporabnic z dolgimi nohti kot tudi do uporabnikov z debelejšimi prsti. Tudi Desire Z, ki ga poganja 800-megaherčni Snapdragon procesor, ponuja zajem in predvajanje vsebin v ločljivosti 720p, opremljen pa je tudi s fotoaparatom ločljivosti 5 megapik in samodejno bliskavico.

Kot so povedali pri HTC, želijo z novimi pametnimi telefoni zavladati temu tržnemu segmentu, ki bo po napovedih enega največjih svetovnih operaterjev, družbe Vodafone, v naslednjih treh letih predstavljal kar 70% vseh mobilnih telefonskih aparatov.

www.htc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji