Objavljeno: 27.2.2012

Huawei izziva (mobilni) svet

Kdor misli, da razvoj mobilnih telefonov nadzorujejo le Američani in Korejci, morda pa še Finci in Japonci, ne sme pozabiti na veliko Kitajsko. Podjetje Huawei, sicer eno najbolj uglednih iz dežele vzhajajočega sonca, je konferenco MWC 2012 izkoristilo za predstavitev svojih udarnih novosti, s katerimi naj bi postali bistveno bolj znani, kot doslej.

Največja novost je mobilni telefon Ascend D, za katerega trdijo, da ta hip najzmogljivejši pametni telefon na svetu. Glavno presenečenje je procesor K3V2, ki so ga razvili kar pri samem Huaweiu, seveda po licenci in arhitekturi ARM A9. Ta premore štiri jedra in delovni takt 1,5 GHz, kar je največ med mobilnimi telefoni ta hip. Vgrajen je seveda Android 4.0, ki sliko prikazuje na 4,5-palčnem zaslonu z ločljivostjo 720p. Ascend D premore tudi fotoaparat z 8 milijoni pik in podporo za prostorski zvok Dolby 5.1 (!).

Zanimivo je tudi to, da pravzaprav ne gre za en sam, temveč dva modela. Običajni je debel 8,9 mm in premore akumulator zmogljivosti 1.800 mAh, kar zadostuje za 1 do 2 dni tipične rabe. Komur to ni dovolj, si lahko omisli model Ascend D XL, ki premore akumulator z 2.500 mAh za 2 do 3 dni tipične uporabe. Za nameček ga bo mogoče dobiti v črni in snežno beli barvi. Spogledovanje na Apple iPhone je zgolj slučajno. Telefon bo na voljo v drugem četrtletju.

Huawei Ascend D.

Na koncu predstavitve za tisk pa je Huawei poskrbel še za eno presenečenje, bolje rečeno pogrevanje javnosti. Na hitro so prikazali tablico MediaPad z 10,1-palčnim zaslonom IPS z ločljivostjo 1080p in seveda pravkar predstavljenim procesorjem K3V2 s štirimi jedri in 1,5 taktom GHz. V prodajo pride okoli sredine letošnjega leta.

Huawei MediaPad 10.1.

http://www.huawei.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji