Objavljeno: 18.8.2000

Hudi časi za Novell

Slabi poslovni rezultati proizvajalca programske opreme Novell bodo morda pripeljali do delitve podjetja, saj kaže, da bi lahko bila razdeljena podjetja vredna več kakor celota. To možnost je nakazal Eric Schmidt, prvi človek Novella, ob objavi poslovnih rezultatov za zadnje trimesečje. "To bi lahko bil način, da delničarjem povečamo vrednost, toda načrtov za to smer še ni". Čisti dohodek Novellla znaša 8,6 milijona dolarjev ali 3 centa po delnici, kar je 83 % manj kakor v istem obdobju lani. Kot menijo v Novellu, naj bi bilo za to krivo mrtvilo na trgu.

Po mnenju poznavalcev bi lahko razcepitev v tri podjetja smiselno nadaljevala nedavno reorganizacijo podjetja v tri poslovne enote. Schmidt poudarja, da je Novell sredi reorganizacijskega postopka, s katerim naj bi svoja programska orodja čim bolj obogatil z internetnimi zmožnostmi. Prav zaradi omenjenih sprememb pričakuje, da bo trajalo vsaj še eno leto, preden si bo prodaja opomogla. Schmidt je presenečen, kako je celoviti Novell z vsemi poslovnimi enotami lahko tako podcenjen, da bi bil razkosan vreden več. "To je pač nova ekonomija", meni Schmidt.

Na podoben način, z delitvijo, je leta 1996 svojo vrednost povečala družba AT&T, ko sta iz nje nastala Lucent Technologies in NCR.

http://www.novell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji