Objavljeno: 29.8.2013 01:00

Hugo Barra zapušča Google

Podpredsednik Googla in hkrati produktni vodja za operacijski sistem Android se je nenadoma in nepričakovano odločil, da zapusti družbo in sprejme delovno mesto pri kitajskem proizvajalcu telefonov Xiaomi.

Barra je že drugi vodilni v oddelku Android, ki je zapustil Google v zadnjem času. Pred samo tremi meseci je službo zamenjal Andy Rubin, ki je hkrati en od avtorjev operacijskega sistema Android.

Razlogi za odhod Barre niso znani, je pa zanimivo ime podjetja, kamor odhaja vodja Androida. Gre za enega najhitreje rastočih kitajskih proizvajalcev telefonov, ki pa je bil doslej prisoten le na domačem trgu. Tam pa je denimo po (lokalni) prodajnih rezultatih nedavno prehitel celo Apple.

Xiaomi v svojih izdelkih uporablja zelo prilagojeno in hkrati prilagodljivo različico operacijskega sistema Android, kar je najbrž povezano z odločitvijo Barre. Ta bo menda imel kot glavno nalogo Xiaomi popeljati v širni svet. Obeta se nam torej nov globalni igralec z močno domačo zaslombo. Širitev v tujino se menda začne že letos.

http://www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

superman | 30.8.2013 | 14:32

Pa še Sergey mu je speljal punco... http://valleywag.gawker.com/meet-the-google-founders-mistress-1219044247

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji