Objavljeno: 9.4.2005

IBM Forum - vstop v svet na zahtevo

V Portorožu se je 6. in 7. aprila odvijal deveti IBM Forum, strokovno poslovno srečanje namenjeno IBM-ovim poslovnim partnerjem in uporabnikom informacijskih tehnologij nasploh. Tokratni IBM Forum je zbral preko 600 udeležencev in predavateljev ter predstavlja tako eno največjih srečanj informatikov pri nas. Preko 60 predavanj in delavnic je udeležencem ponudilo dokaj celovit pregled nad novostmi, izkušnjami in rešitvami za poslovanje v prihodnosti. Uvodna predavanja Catherine Peyralbe in Carlosa Da silve so poskušala prikazati trende na področju informacijske tehnologije v Sloveniji in svetu.

Na letošnjem IBM je bilo veliko več govora o poslovni vrednosti informacijskih tehnologij in nekoliko manj o informacijskih tehnologijah samih. Janez Benčina, generalni direktor podjetja IBM Jugovzhodna Evropa je ob otvoritvi povedal: "Informatika je preveč pomembna, da bi jo prepustili zgolj informatikom". Eden od vrhuncev letošnjega IBM Foruma je prav gotovo okrogla miza na temo poslovna vrednost informacijske tehnologije, kjer so svoje poglede soočili pari gostov iz vodilnih slovenskih organizacij - predsedniki uprav in člani uprav, odgovorni za informatiko iz podjetij Trimo d.d., Sava d.d., Banke Koper ter Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Predstavili so svoje mnenje o tem, v kolikšni meri so odločitve na področju informatike pomembne za prihodnost poslovanja podjetja in koliko se z informatiko ukvarjajo najvišji organi podjetja. Zaključek okrogle mize je bil, da je tema sodelovanja informatike in informatikov z vodstvi podjetij izjemno aktualna in nujna saj je to eden od dejavnikov uspeha.

V sklopu IBM Foruma je potekal tudi sestanek skupine največjih slovenskih ponudnikov na področju informacijskih tehnologij poimenovan G10. Direktorji teh podjetij namreč ugotavljajo, da bi Slovenija za večjo konkurenčnost podjetij morala sprejeti drugačen odnos do informacijskih tehnologij. V tem smislu skupina pripravlja predloge in iniciative, ki jih namera posredovati slovenski vladi.

http://www.si.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji