Objavljeno: 11.5.2003

IBM in ScanSoft skupaj razvijata program za govor

Družba ScanSoft, ki razvija novo tehnologijo za razpoznavo govora, je poglobilo sodelovanje z družbo IBM, kljub temu, da ima tudi IBM na tem področju svoje programske rešitve. Družba IBM naj bi tako zagotovila združljivost programov ScanSoft VoiceRequest in DirectoryAssistance z njihovo platformo za spletne programe WebSphere.

Program VoiceRequest je program za telefonijo, ki prepozna izgovorjeno ime in poveže stranko s podatki. Program DirectoryAssistance pa je pomočnik, ki pri nam delu z mapami pomaga z govorom. Obe družbi sta razširili sodelovanje tudi na prevajalnik besedila v govor RealSpeak TTS, ki loči med 20 jeziki in v ustreznem jeziku tudi prebere besedilo.

Uporabljajo ga v programih na strežnikih namenjenih telefoniji, v osebnih računalnikih in vgrajenega v vgradne rešitve. Družba ScanSoft bo po tem dogovoru skupaj s svojimi izdelki prodajala tudi diktafonske naprave IBM ViaVoice. V zadnjih letih uporaba tehnologije računalniškega govora ponovno narašča, čeprav programska oprema še vedno ne zagotavlja najboljših rezultatov.

http://www.ibm.com

http://www.scansoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji