Objavljeno: 7.4.2009

IBM ne bo kupil Suna

Kot kaže so bili pogovori med IBMom in Sunom res zgolj pogovori. Podjetji se namreč nista uspeli dogovoriti o združitvi oziroma nakupu. IBMova ponudba 9,4 dolarja za Sunovo delnico se je predstavnikom Suna zdela nesprejemljiva. Se bo ponovila zgodba Microsoft – Yahoo!, podobnosti je namreč že zaznati.

Čeprav je sprva kazalo, da bo IBM ponudil okoli 10 dolarjev za delnico, so prva pogajanja pristala pri številki 9,55 USD, dobro obveščeni viri pa so povedali, da je IBM pogajalsko ceno delnice še uspel spustiti na 9,4 ameriškega dolarja. Te pa uprava Suna ni sprejela, zato je nakup, po ocenah težak okoli 7 milijard dolarjev, splaval po vodi.

IBMova stotnija odvetnikov se je nato spravila k delu, temeljito prečesala vse možnosti, odgovorni pa so sklenili, da svoje ponudbe ne bodo zvišali, nasprotno, odločili so se odstopiti od nakupa podjetja Sun. Zgodba zelo spominja na pred meseci vročo temo o Microsoftovem kupovanju podjetja Yahoo!, ki se je za slednjega kaj klavrno končala. Sun bo mogoče imel bolj srečno roko, saj v igri za nakup podjetja še vedno ostajata dve veliki imeni, in sicer Cisco ter HP, vendar poznavalci menijo, da bodo pri Sunu težko dobili ponudbo, boljšo od IBMove.

www.ibm.com

www.sun.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji