Objavljeno: 28.4.2003

IBM-ov ThinkPad, tokrat G

IBM je svojo paleto prenosnih računalnikov obogatil z novim modelom. Cenejši in zmogljivejši prenosniki ThinkPad G so namenjeni rabi v majhnih podjetjih, kjer načrtujejo zamenjavo namiznih računalnikov s prenosniki.

Prenosniki nove vrste imajo vgrajen Intelov procesor Celeron ali Pentium 4 s frekvencami od 2 do 3 GHz, ter 14 ali 15-palčni zaslon LCD. Oblikovani so tako, da je tipkanje na tipkovnico nadvse podobno uporabi klasične namizne tipkovnice. Računalniki z maso približno 3,5 kilograma sodijo med težje prenosnike. V standardno opremo sodi brezžični omrežni vmesnik, disketnik, optični pogon in dve vtičnici USB na prednji strani računalnika - tako posnemajo namizne računalnike, a v manjši in lažji obliki.

Pri IBM-u so sicer skoraj zamudili priložnost, saj mnogi izdelovalci - med njimi tudi Toshiba, Hewlett-Packard in Dell - podobne prenosnike s procesorji za namizne računalnike in velikimi zasloni LCD ponujajo že dalj časa. Takšni računalniki so namreč za nekaj sto dolarjev cenejši od prenosnikov z namenskimi, varčnejšimi procesorji. Najcenejši ThinkPad G40 bo sicer v ZDA stal manj kot 1000 dolarjev.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji