Objavljeno: 25.7.2002

IBM-ove novosti pri shranjevanju podatkov

IBM je predstavil novo rešitev za shranjevanje podatkov, TotalStorage Network Attached Storage (NAS) 100. Gre za napravo, ki so jo zaradi njene oblike poimenovali kar >>Pizza box<< in je namenjena podjetjem srednje velikosti ali oddaljenim podružnicam večjih podjetij, ki nimajo svoje IT podpore. Zaradi enostavne namestitve in IBM-ove pametne programske opreme, ki so jo razvili kot del IBM-ovega projekta eLiza, je NAS 100 sposoben samodejne obnove, zaščite in samopravkov programske opreme. NAS 100 je namenjen arhiviranju elektronske pošte ter varnostnim kopijam in arhiviranju podatkov. Dodatno lahko vanj vgradimo tudi SCSI vmesnik za priklop zunanjih tračnih enot za arhiviranje podatkov. Centralen nadzor je mogoč preko IBM Director-ja, Tivoli Storage Manager-ja in drugih bolj znanih programov za nadzor.

NAS 100 nudi 480 GB (4 x 120 GB IDE diski) prostora v ohišju višine 1U, lahko pa jih postavimo do pet skupaj v povezan sklad. Opremljen je z diski, ki podpirajo vročo zamenjavo za zagotovitev čim manjšega števila izpadov. Sistem nadzoruje temperaturo procesorja, stanje ventilatorjev in samodejno odpravi napake operacijskega sistema ali mrežnih povezav (vgrajena sta dva omrežna vmesnika 10/100/1000Mb). NAS 100 je zasnovan na operacijskem sistemu Windows Server, ki preko storitev Windows Terminal Services in Microsoft Multiple Device Manager-ja nudi še večji nadzor nad delovanjem naprave. Podpira standardne protokole za nadzor kot sta SMNP in CIM (Common Information Model), ki omogočata integracijo v nadzorne programe obstoječega omrežja. Na voljo bo v avgustu letos, predvidena cena v ZDA pa bo 4.420 USD.

Druga novost sta razširitvena enota za diske FAStTEXP700 SAN in Fibre Channel diski, ki omogočajo hitrosti prenosa do 2GB/s. Diski so na voljo v izvedbah z 10.000 in 15.000 vrtljaji na minuto. IBM lahko sedaj ponudi sistem FAStT700 v katerega lahko vgradimo do 16 EXP700 enot. Vsaka EXP700 enota ima prostora za 14 vroče izmenljivih diskov velikosti od 18.2 do 73.5GB, kar znese skupaj do 1 TB prostora na enoto oz. 16 TB za vse možne enote v FAStT700 sistemu. IBM ponuja tudi 2-gigabitne vmesnike Fibre Channel PCI-X s taktom 133MHz za vgradnjo v njihove strežnike eServer xSeries ali druge strežnike zasnovane na Intelovi osnovi.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji