Objavljeno: 22.7.2002

IBM-ove prihajajoče strežniške rezine

Podjetje IBM bo šele jeseni predstavilo svoje visoko zmogljive strežniške rezine, a si je že zdaj prislužilo priznanje svetovalnega podjetja Giga, kot najboljši prihajajoči strežnik s tovrstno arhitekturo. Po ocenah podjetja Giga bo IBM eServer BladeCenter veliko boljši kot Dellova in HP-jeva (Compaqova) različica arhitekture strežniških rezin. IBM-ove strežniške rezine so najzmogljivejše dvoprocesorske rezine na trgu, menijo analitiki podjetja Giga. Ob tem so podarili, da je IBM v prednosti na račun podvojenih povezav Fibre Channel in možnosti vgradnje stikal Fiber Channel neposredno v strežniške predale.

Strežniške rezine so zgrajene iz dveh procesorjev Intel Xeon DP (Prestoria) s taktom 2,2 GHz, ki skupaj podpirata do 8 GB pomnilnika, vse skupaj pa je povezano s sistemskim naborom ServerWorks Grand Champion LE. V en strežniški predal višine 7U, so tako uspeli vgraditi kar 14 strežniških rezin. Za primerjavo - pri podjetju Dell uporabljajo strežniške predale višine 3U in v en predal lahko vgradijo do šest strežniških rezin. Oba pristopa omogočata postaviti v standardno strežniško omaro višine 42U kar 84 rezin, kar je precej več kot pri HP-ju, kjer lahko vgradijo v enako omaro >>le<< do 56 rezin.

Pri podjetju IBM navajajo, da bodo naslednje leto na trgu ponudili tudi strežniške rezine s štirimi procesorji.

Kakor kaže smer razvoja pri IBM, bodo v naslednjem letu, na voljo nove strežniške rezine na katerih bodo procesorji Itanium in rezine na katerih bodo procesorji Intel z delovnim imenom Gallatin, ki so podobno zmogljivi kot procesorji Xeon, vendar bistvo bolj energetsko varčni, napovedujejo pa tudi strežniške rezine, ki bodo temeljile na njihovih procesorjih Power. Seveda, če bo pri strankah, ki uporabljajo AIX operacijski istem dovolj zanimanja.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji