Objavljeno: 6.9.2004

IBM ponuja zunanje diskovne enote

IBM je predstavil nove zunanje diskovne enote in strežnike, ki so namenjeni kot vstopna točka v svet omrežij SAN. Najmanjši model je DS300, ki vsebuje diske Ultra320 SCSI, akumulatorsko napajan medpomnilnik in redundančne napajalnike. Za priključitev na strežnike uporablja protokol iSCSI, kot vmesnik pa uporablja gigabitni ethernet, kar je ceneje od uporabe vmesnikov Fibre Channel. Zaradi tega so uspeli ohraniti nizko ceno, ki se prične pri le 3.000 dolarjih.

Korak višje je model DS400, ki uporablja vmesnike Fibre Channel s hitrostjo 2 Gb/s, pomnilniški prostor pa nudi v kompaktnem ohišju, visokem le 5,25 palcev. Osnovna cena tega pomnilniškega strežnika je 5.250 dolarjev. Oba strežnika sta združljiva s sistemi Windows in Linux, dobavljiva pa bosta v zadnjem četrtletju 2004.

IBM je sočasno s predstavitvijo novih pomnilniških sistemov spremenil tudi ime svojim pomnilniškim sistemom FastT, ki se bodo odslej imenovali DS4000. Za te sisteme so predstavili tudi nov upravljavski program DS4000 Storage Manager 9.1, ki omogoča replikacijo podatkov v realnem času, tako sinhrono kot asinhrono. Največji IBMovi pomnilniški sistemi Enterprise Storage Server (ESS) bolj znani pod imenom Shark, bodo odslej nosili oznako IBM TotalStorage Disk System Family.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji