Objavljeno: 22.5.2007

IBM POWER6

IBM je poslal na trg doslej najhitrejši procesor POWER6 ter nov, visoko zmogljiv strežnik, ki IBM System p570, ki temelji na njemu. Novi procesor poleg hitrejšega delovanja prinaša številne izboljšave, zlasti na področju porabe električne energije in virtualizacije. Dvojedrni procesor POWER6 je s takti od 3,5 GHz do 4,7 GHz še enkrat hitrejši od predhodnika, pri čemer za delovanje in hlajenje porabi enako električne energije. To pomeni, da kupci lahko uporabijo strežnike z novimi procesorji bodisi za 100-odstotno povečanje zmogljivosti bodisi za polovično zmanjšanje porabe energije.

Strežnik IBM System p570 s procesorji POWER6 je kot prvi računalnik dosegel rekordne rezultate istočasno na vseh treh glavnih preizkusih hitrosti delovanja poslovnih in tehničnih aplikacij (SPECint, SPECfp, TPC-C)(1). Strežnik vsebuje tudi novo strojno in programsko podporo za poganjanje navideznih računalnikov, ki obljublja zelo velik izkoristek procesorske moči. En fizični strežnik z virtualnimi strežniki je tu sposoben nadomestiti več dosedanjih strežnikov srednjega razreda, pri čemer posamezni po zmogljivosti ne zaostajajo za fizičnimi strežniki.

IBM je v laboratorijih s procesorjem POWER6 že dosegel hitrost 6 GHz, s čimer že danes naznanja nove mejnike glede zmogljivosti. Družba bo še letos ponudila tudi strežniške rezine z novimi procesorji POWER.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji