Objavljeno: 7.11.2003

IBM prenavlja programske strežnike

IBM pospešeno razvija novo generacijo programskih strežnikov iz družine Websphere, ki bodo imeli precej bolj modularno zasnovo. Pod delovnim projektom z imenom Vela nastaja novi Websphere, ki bo predvidoma prišel na dan v sredini leta 2004. Osnova novega programskega strežnika je komponentni pristop, ki uporabnikom omogoča dodajanje različnih funkcionalnosti iz drugih izdelkov, tak pristop pa naj bi v bodoče imela celotna družina izdelkov Webpshere.

Komponentni model bodo pri IBMu razširili tudi na izdelke oddelkov Tivoli, Lotus in DB2, glavni cilj pa je lažje povezovanje in preprostejši prenos podatkov iz teh izdelkov v programski strežnik za lažjo predstavitev in uporabo. Websphere s takim pristopom postaja še bolj povezovalni člen med različnimi izdelki družbe IBM, predvidoma pa tudi glavnimi tekmeci, ta kar bodo poskrbeli tako IBM, kot partnerji.

Temelj novega programskega strežnika bodo vsekakor predstavitveni in opisni jezik XML ter spletne storitve. IBM je v zadnjem času zelo aktiven tudi v raznih odborih, ki na podlagi teh temeljev določajo podstandarde, kot je WS-Secuirity za varnost na področju spletnih storitev in razvoj jezika SAML (Security Assertion Markup Language). Tesneje bodo v projekt Vela vključili tudi nove izdelke družbe Tivoli, kot so orodja za upravljanje z avtenitkacijo in nadzorom spletnih storitev.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji