Objavljeno: 28.3.2002

IBM proti (Sun) Cobaltu

Sunovu tanki strežniki Cobalt Raq so pri ponudnikih interneta in storitev tako zelo priljubljene, da je sklenil svoj lonček prisloniti tudi veliki IBM. Cobalt Raq je majhna naprava, ki jo namestimo v standardno 19 palčno ohišje in vsebuje vse potrebno za postavitev spletnega strežnika.

IBM načrtuje konkurenčni izdelek, ki bo enako visok (vendar pa dvakrat globlji) in bo za uporabnika bistveno bolj enostaven za uporabo. Sistem bo temeljil na IBMovih strežnikih serije xSeries in operacijskem sistemu Redhat Linux 7.2. Nameščena bo namenska programska oprema HostingDirector podjetja Sphera, ki s pritiskom na gumb omogoča enostavno namestitev preko 40 programskih paketov, ki jih bo uporabnik morebiti potreboval na svojem strežniku. HostingDirector omogoča nameščanje tudi tako specializiranih paketov kot so Real Server, EveryAuction in paket za varno poslovanje s kreditnimi karticami. Seveda ne manjkajo standardni programi kot so elektronska pošta, baza podatkov MySQL in podpora za PHP.

Podjetji IBM in Sphera že sedaj sodelujeta pri prodaji strežnikov in paketa HostingDirector, vendar je ta prodaja ločena. Če bo IBMov prototip opisane namenske naprave kdaj prišel v prodajo, bo prodaja enotna, uspeh pa po IBMu ne bi smel izostati.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji