Objavljeno: 7.4.2003

IBM razvija rešitev za samodejno upravljanje

Družba IBM pripravlja programsko orodje, ki naj bi omogočilo hitreje odpraviti napake v računalniških sistemih. Rešitev zbira podatke iz različnih strežnikov in drugih sistemov, jih razvršča v časovno zaporedje in na podlagi tega postavi diagnozo in samodejno odpravi napake. Doslej so sistemski administratorji veliko časa porabili že za enostavno razbiranje podatkov v različnih datotekah z beležkami (log datotekah), v katere posamezni programi zapisujejo vse svoje podatke o izvajanju.

Programsko orodje družbe IBM take zapiske spremeni v enoten zapis in združi, tako da lahko vzdrževalci sistemov enostavneje sledijo zaporedju dogodkov. Najprej so se lotili prevajanja beležk spletnih strežnikov Apache in IBM Web s

Server ter programskega strežnika IBM WebSphere, tem pa bodo sledili še drugi strežniški programi, kot na primer njihov podatkovni strežnik DB2. Orodje bodo že v letošnjem letu vključili v razvojni paket IBM WebSphere Studio. Omenjeno programsko orodje sodi med izdelke, ki jih pri družbi IBM razvijajo v smeri večje avtonomije računalniških sistemov pri iskanju in popravljanju napak - nekakšnem računalniškem samoupravljanju. Podobne principe razvijajo tudi pri družbah Sun in HP.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji