Objavljeno: 30.3.2010

IBM s partnerji do cenovno ugodnega netbooka

IBM je skupaj s partnerjema Canonical ter Simmtronics najavil lahki prenosnik po imenu Simmbook, ki bo naprodaj le na tržiščih razvijajočih se trgov. Cena netbooka bo preračunanih 190 ameriških dolarjev v lokalnih valutah.

Simmbook bo dodobra založen z IBM-ovo programsko opremo, saj bo na njem prednaložen paket IBM Client for Smart Work, ki vsebuje program IBM Lotus Symphony ter vrsto aplikacijskih storitev iz oblaka, dostopnih na IBM LotusLive cloud. Dodatno bosta na voljo tudi rešitvi Lotus Notes in Lotus Sametime. Operacijski sistem Simmbooka je sicer Ubutnu, kar njegove stroške lastništva v primerjavi z netbooki na Microsoftovih platformah poceni za polovico.

Podjetja so glede tehničnih specifikacij izdelka še zelo skrivnostna in jih ne razkrivajo, izdala so le, da vsebuje zmogljivosti navadnih prenosnikov v komapktnejšem ohišju. Simmbook, katerega nalepke razkrivajo, da ima vgrajeno platformo z Intel Atom procesorjem, bo svojo prodajno pot začel v Južni Afriki, Indiji na Tajskem ter v Vietnamu, kasneje pa ga bodo bržkone ugledale še druge države.

www.ibm.com

www.simmtronicssemi.com

www.ubuntu.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji