Objavljeno: 16.6.2003

IBM širi pomnilniško virtualizacijo

IBM bo julija začel s prodajo dveh novih izdelkov za pomnilniško virtualizacijo, s katero želijo olajšati rabo in produktivnost pomnilniških sistemov. Novi izdelka se imenujeta TotalStorage SAN Volume Controler in SAN Integration Server. Prvi s pomočjo programske opreme virtualizira različne pomnilniške sisteme, s tem pa omogoča lažje upravljanje, dodeljevanje, izkoristek in uporabo. Programska oprema deluje na strežniku xSeries, ki za delovanje uporablja Linux.

SAN Integration Server je večji paket, ki vključuje SAN Volume Controler, SAN stikala in diskovno polje, vse skupaj v zaključenem paketu. Za razliko od SAN Volume Controlerja, ki je namenjene uporabnikom z že obstoječimi pomnilniškimi sistemi, je SAN Integration Server mišljen bolj za podjetja, ki nameščajo svoj prvi SAN. SAN Volume Controller bo stal 60.000 dolarjev, medtem ko bo za SAN Integration Server treba odšteti 140.000 dolarjev.

Pri IBMu trdijo, da lahko kupci z nakupom novih izdelkov za virtualizacijo močno povečajo izkoristek novih in obstoječih pomnilniških sistemov. Medtem, ko za tipične pomnilniške sisteme velja, da so izkoriščeni od 40 do 60%, lahko stranke zdaj pričakujejo izkoristek v območju 80%, kar je lahko eden glavnih razlogov za nakup. IBM pri izdelkih za virtualizacijo pomnilniških sistemov ni edini, saj se tudi drugi (na primer HP) vse bolj podajajo na to področje. Kupci za zdaj na tehnologijo virtualizacije pomnilniških sistemov gledajo previdno, saj se bojijo, da po eni strani prinaša koristi, po drugi pa nove, neznane težave. Kljub temu zaradi vse večjega števila in zmogljivosti pomnilniških sistemov mnogi vidijo v temu priložnost za najučinkovitejšo pot naprej.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji