Objavljeno: 5.11.2002

IBM stavi na "razmišljanje" s strategijo Think

Le nekaj dni po tem, ko je mesto generalnega direktorja IBM-a prevzel Sam Palmisano so pri velikanu računalniške opreme predstavili novo strategijo za svojo linijo osebnih računalnikov, imenovano >>Think<< in napovedali tako imenovane ThinkVantage Technologies, ki so namenjene konfiguraciji, vzdrževanju, nadgradnji in popravljanju velikih skupin osebnih računalnikov v podjetjih.

Po ocenah IBM-a stroški povezani z vzdrževanjem in upravljanjem računalnikov v podjetjih predstavljajo kar 80 odstotkov skupnih stroškov lastništva, programska in strojna orodja ThinkVantage pa so namenjena prav lajšanju dela administratorjev omrežja in zniževanju teh stroškov. Med ključne >>ThinkVantage<< tehnologije sodijo nekateri izdelki, ki jih je IBM predstavljal tekom zadnjega leta, kakor tudi nekatere novosti. RapidRestore PC povrne računalnik v prejšnje stanje; za varnost je poskrbljeno tako s strojno kot tudi s programsko opremo Embedded Security Subsystem; zbirka orodij ImageUltra Builder je namenjena administratorjem pri lažjem urejanju posnetkov diska, medtem ko System Migration Assistant olajša administratorjem selitve uporabnikov na nove računalnike.

V skladu s strategijo so pri IBM-u preimenovali nekatere svoje izdelke v >>Think<<; osebni računalniki NetVista se sedaj imenujejo ThinkCentre, IBM monitorji ThinkVision, predstavili bodo še dodatke za računalnike Think Accessories in storitve Think Services, medtem ko se prenosniki že dalj časa imenujejo ThinkPad.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji