Objavljeno: 30.8.2002

IBM ThinkPad X30

IBM je prenovil svoj najmanjši in najlažji prenosnik, ki odslej v novi podobi nosi oznako ThinkPad X30. Novi model, ki tehta še vedno zgolj 1,6 kg vsebuje številne lastnosti, ki smo jih bili doslej vajeni zgolj pri večjih prenosnikih. ThinkPad X30 ima tako vgrajene vmesnike bluetooth in brezžični ethernet, pri slednjem pa je priložena tudi programska oprema Access Connections, ki omogoča tavanje med različnimi omrežji brez potrebe po ponovni prijavi.

Z bolj učinkovito uporabo energije so pri IBMu uspeli še povečati avtonomijo, ki lahko preseže celo osem ur, če ob samem prenosniku uporabljamo še mobilno priklopno postajo, ki poleg dodatnega akumulatorja vsebuje tudi optično enoto DVD-ROM ali CD-RW. Za lažji priklop na naprave s področja zabavne elektronike je odslej na voljo tudi vmesnik firewire. Poslovni uporabniki pa bodo zelo cenili vgrajeni podsistem IBM Embedded Security Subsystem 2.0, ki s pomočjo posebnega vezja skrbi za precej višjo stopnjo varnosti podatkov in nadzor vstopa v računalnik.

V najzmogljivejši različici ima ThinkPad X30 vgrajen zelo varčen procesor Intel Pentium III-M s taktom 1,2 GHz, pomnilnik je v osnovi velik 256 MB, vgrajen pa 40 GB disk. Zaslon je tako kot pri predhodnikih 12-palčni z ločljivostjo 1024 x 768 pik, vgrajen pa je tudi zmogljiv grafični pospeševalnik. Osnovna cena novega ThinkPada X30 znaša v ZDA 2.000 dolarjev.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji