Objavljeno: 7.10.2004

IBM Websphere 6

IBM je predstavil novo generacijo programskega strežnika Websphere, ki prinaša hitrejše in zanesljivejše delovanje, lažje upravljanje in nova orodja za hitrejši razvoj javanskih programov. Websphere 6 prinaša številne novosti, s katerimi naj bi IBM še povečal tržni delež na segmentu, kjer je precej močnih tekmecev, kot so BEA, Oracle in JBoss. V ta namen so programski strežnik obdelali z vseh zornih kotov.

Websphere 6, je znatno hitrejši, odzivnejši in s krajšim zagonskim časom. IBM je v izdelek vgradil precej zamisli, ki izhajajo iz koncepta avtonomnega računalništva, kot so napredna orodja za samodiagnostiko in samodejno odpravljanje napak. Novi Websphere se tako ob morebitni napaki že v nekaj sekundah postavi v delujoče stanje, preseli na drugi strežnik v gruči ali celo na rezervno lokacijo v primeru masovnega izpada elektrike.

IBM je tudi precej izboljšal združljivost med različnimi programi, zaradi česar so povsem na novo napisali sporočilni sistem v javi, pri čemer so unovčili dolgoletne izkušnje na področju posredniških sistemov. Websphere 6 podpira tudi najnovejše standarde za spletne storitve, kot so Web Services Interoperability (WS-I) Basic Profile 1.1, WS-Security in WS Transactions.

Povrh vsega so prenovili razvojna orodja, ki odslej izdatno uporabljajo princip povleci in spusti pri izgradnji časovno zamudnih programskih konstruktov, ki jih vzamemo iz skupne knjižnice. IBM je ob tej priložnosti tudi preimenoval dosedanja orodja. WebSphere Site Developer se zdaj imenuje Rational Web Developer for WebSphere Software, paket WebSphere Application Developer, ki je namenjen razvoju bolj kompleksnih programov, pa se imenuje Rational Application Developer for WebSphere Software.

Websphere 6 bo v prodaji konec leta, tedaj pa bodo znane tudi točne cene. Analitiki sicer pričakujejo, da bo te ostale podobne dosedanjim, ki znašajo okoli 15.000 dolarjev na procesor za polne različice WebSphere Network Deployment, oziroma okoli 2.000 dolarjev za različico Express namenjeno manjšim podjetjem.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji