Objavljeno: 27.5.2004

IBMov Catia PLM Forum

IBM je konec maja na forumu Catia PLM (Product Lifecycle Management)predstavil najnovejše primere in izkušnje s področja upravljanja življenjskega cikla izdelkov. Gre za pojem, ki naj bi zaznamoval leto 2004 in 2005 tudi v slovenskih podjetjih.

Danes vsi izdelovalci velikih komercialnih in regionalnih letal pri snovanju in oblikovanju uporabljajo računalniške aplikacije, ki temeljijo na programskih rešitvah IBM. Aplikacije, ki temeljijo na IBMovih programskih rešitvah PLM, pa so podpirale tudi razvoj oziroma izdelavo skoraj polovice vseh lani izdelanih vozil na svetu, ter štiri od petih lokomotiv. Kar enajst od dvanajstih največjih izdelovalcev avtomobilov ocenjuje IBMove rešitve kot strateško pomembne.

Po ocenah svetovalne skupine ARC lahko pričakujemo, da bo z dobrih 6 milijard dolarjev narasel na več kot 14 milijard ameriških dolarjev v letu 2007. Največji uporabnik teh rešitev, ki so zbrane pod skupnim nazivom upravljanje življenjskega cikla izdelkov ali po angleško PLM - Product Lifecycle Management, je prav IBM: z njihovo uporabo je prihranil skoraj 6 milijard dolarjev, skrajšal čas, potreben za oblikovanje novih izdelkov za 75 odstotkov, ter izboljšal časovno točnost dobav. Zato je IBM že leta 2000 ustanovil poseben oddelek s 3000 strokovnjaki samo za rešitve, ki naj bi podjetjem iz različnih panog omogočila preobrazbo iz tradicionalnega v moderno odprto e-poslovanje in jim s pomočjo internetnih tehnologij pomagale pri hitrejši odzivnosti na zahteve trga in doseganju večje konkurenčnosti.

http://www.ibm.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji