Objavljeno: 31.7.2008

Dell Studio Hybrid

Ko govor nanese na lično oblikovane računalnike, se večina uporabnikov spomni proizvajalca Apple. Minimialističen, a čist dizajn njihovih rešitev jih postavlja v posebno luč v očeh uporabnikov. Podobno pot ubral tudi Dell, ki je pred časom pripravil novi družini prenosnikov, imenovani Studio 15 ter Studio 17, kateri so krasile različne barvne kombinacije. Sedaj je na vrsti vmesni razred – hibrid med namiznimi računalniki ter prenosniki.

Dell je svojega novinca preprosto poimenoval, sliši na ime Studio Hybrid. V ohišju velikosti malce debelejšega slovarja se skriva povprečna tehnologija, znana iz prenosnikov prejšnje generacije. V osrčju tiktaka dvojedrni Pentium Dual Core T2390, katerega jedri utripata z 1,86 GHz, pri delu pa mu pomaga za današnje razmere skromni gigabajt pomnilnika. Podatke je moč shraniti na 160-gigabajtni disk ali optični nosilec, ki ga vstavimo v DVD-zapisovalnik. Grafična rešitev je integrirana na osnovni plošči, gre za Intelovo stvaritev z oznako X3100. Uporabniki si ga lahko omislijo v različnih barvnih kombinacijah, cena pa je, glede na vgrajene komponente precej zasoljena, saj znaša preračunanih 320 evrov.

Najdražji komplet v družini Studio Hybrid velja dobrih 700 evrov, za ta denar pa uporabnik prejme mini osebni računalnik z dvogigaherčnih Core 2 Duo procesorjem, 320 GB disk, tri gigabajte pomnilnika, Blu-ray optični pogon ter 20-palčni širokokotni LCD-monitor Dell E207WFP. Hibridi, ki so na mizi lahko nameščeni ali vodoravno ali pokončno so te dni že prišli na prodajne police – seveda le v ZDA, na stari celini jih lahko pričakujemo s par mesečno zamudo.

www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji