Objavljeno: 25.3.2005

IDS Sheer v partnerstvu z družbama Microsoftom in SAP

Predstavniki podjetja IDS Sheer so potrdili pogovore z družbama Microsoft in SAP, ki bodo v svoje izdelke predvidoma vgradili tehnologijo za modeliranje poslovnih procesov, znano iz orodja Aris. IDS Sheer je znan po svojem izdelku, ki omogoča učinkovito modeliranje poslovnih procesov kot podlago za kasnejšo implementacijo poslovnih informacijskih sistemov. Orodje se že danes povezuje z nekaterimi izdelki na tem področju, zlasti izdelki družbe SAP, vendar se jim obeta v prihodnosti še tesnejše sodelovanje z drugimi partnerji.

Microsoft naj bi s tako z družbo IDS Sheer pogovarjal o temu, da bi tehnologijo iz Arisa integrirali z Microsoftovoim paketom BizTalk Server. Aris naj bi tako omogočal izvoz podatkov, ki jih bo BizTalk lahko nato uporabil za operativno izvajanje posameznih poslovnih procesov, zlati na področjo povezovanja podatkov različnih podatkovnih virov. Podjetji naj bi bili tudi v razgovoru za povezavo Arisa z projektom Green, v okviru katerega nastaja nova skupna platforma za Microsoftove poslovne informacijske sisteme, kot naslednik sedanjih orodij Navision, Axapta, Great Plains in Solomon.

Na drugi strani ima IDS Sheer že doslej zgledno sodelovanje z družbo SAP, ki pa ga nameravajo nadgraditi s tesnejšo povezavo Arisa z novo generacijo tehnologije in arhitekture Netweaver. SAP naj bi s tem pridobil orodje, ki ga bodo morda celo prodajali kot eno od komponent svojega poslovnega informacijskega sistema oziroma razvojnega okolja zanj. Priložnosti za IDS Sheer pa se s tem še ne končujejo, saj naj bi se za Aris zanimal tudi Oracle, ki bo nadaljeval pogaja nja začeta pred časom s strani tedaj še neodvisne družbe PeopleSoft.

http://www.ids-sheer.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji