Objavljeno: 1.9.2008

IFA: Cariniki zaplenili Hyundaijeve razstavne eksponate

Nemški cariniki imajo na sejmih računalništva in zabavne elektronike običajno bolj malo dela, še največ težav jim povzročajo manjši korejski in kitajski izdelovalci, ki bolj ali manj uspešno predstavljajo klone znanih naprav.

Veliko pozornost obiskovalcev je na svojem razstavnem prostoru pritegnil tudi Hyundai, ki so ga obiskali nemški cariniki. Mimoidočim se je sprva zdelo, da so ga pri Hyundaiju polomili pri pripravi svojih novih mobilnikov, a se je kasneje izkazalo, da so cariniki odnesli zgolj televizorje.

Kot je medijem povedal Norbert Sheidhauser, predstavnik berlinske pisarne nemških carinikov, so Hyundaiju dali možnost, da predstavi dokumente, ki dokazujejo plačilo licenčnine za nekatere uporabljene rešitve. Ker se to očitno ni zgodilo, so jim sporne naprave zaplenili. Dogajanje na sejmišču je ujel tudi naš novinar.

Sicer so nemški cariniki na sejmu zabavne elektronike IFA 2008 letos obravnavali 69 kršitev patentne zakonodaje, v katerih so vpletenim podjetjem zaplenili 170 televizorjev, 140 mp3-predvajalnikov, 21 mobilnikov ter 57 DVD-snemalnikov, a ker se sejem še ni končal, utegnejo biti končne številke še nekoliko večje.

www.hyundai.com

www.ifa-berlin.de

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji