Objavljeno: 20.7.2008

Igralne konzole gredo za med

Igričarska industrija je v polnem razcvetu. Med največjimi dobičkarji so brez dvoma prav proizvajalci igralnih konzol in iger zanje, saj se zdi, da na igre in z njimi povezano zabavo neugodni ekonomski trendi nimajo prav nobenega vpliva. Impresivne so predvsem prodajne številke treh velikanov: Nintenda, Microsofta ter Sonya.

Agencija Bloomberg je objavila podatke o prodaji igralnih konzol za mesec junij v ZDA. Prvo mesto si je s 666.000 primerki konzole Wii priboril Nintendo, mesto za njim pa se je uvrstil Sonyev hit - PlayStation 3 s 405.500 prodanimi kosi. Microsoftov Xbox 360 junija ni našel večjega števila kupcev, a kljub temu je omenjeno konzolo domov odneslo kar 219.800 uporabnikov.

Analitično podjetje NPD Group, ki spremlja prodajne številke igralnih konzol že od njihove splavitve, je postreglo s kumulativnimi rezultati. Tudi na tej lestvici je Nintendov Wii z 10,9 milijona prodanimi primerki prehitel Xbox 360, čeprav je slednji na prodajnih policah leto dlje. Ne le količine, spodbudni so tudi finačni vidiki. Industrija iger je tako samo v juniju letos pridelala za 1,69 miljarde dolarjev prihodkov, konzole pa so v ta kolač prispevale spoštljivih 615 milijonov USD. Igričarska industrija naj bi po napovedih NPD-jevih analitikov letos uspela pridelati kar 22 miljard ameriških dolarjev prihodkov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji