Objavljeno: 16.6.2002

Infineon predstavil MP3 predvajalnik v oblačilu

Nemški Infineon je predstavil nekatere raziskovalne projekte s katerimi se ukvarja, med drugim tudi tako imenovan pameten tekstil, ki ga je mogoče uporabiti za izdelavo elektronskih naprav vdelanih v oblačila. Pameten tekstil je izdelan tako, da je elektronika povezana s prevodno tkanino in všita v oblačila. Kljub všiti elektroniki, pa je ta tekstil dovolj zdržljiv, da ga je mogoče brez težav prati tudi v pralnem stroju.

Kot eno izmed prvih uporab te tehnologije so predstavili predvajalnik MP3, ki se upravlja z glasom. Celoten predvajalnik je vpleten v oblačilo, ključne komponente pa se nahajajo v nepremočljivih plastičnih vrečkah, medtem ko se glasba shrani na pomnilniško kartico MultiMedia Card.

Drug zanimiv projekt s katerim se ukvarjajo pri Infineonu, pa so tako imenovani termogeneratorji, ki pretvarjajo človekovo toploto v energijo za napajanje elektronskih naprav. Ker termogeneratorji ne proizvedejo veliko energije, so uporabni samo za nezahtevne naprave, kljub temu pa ponujajo precej revolucionarnih možnosti, predvsem na področju zdravstva.

http://www.infineon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji