Objavljeno: 30.7.2002

Infineon predstavil predvajalnik MP3 iz elektronske tkanine

Nemški izdelovalec čipov Infineon je predstavil v jopič všit predvajalnik MP3 iz elektronske tkanine, ki ga je moč tudi oprati. Razvili so mikročip za nadzor predvajalnika in zvočni procesor z vodotesnim ohišjem ter tkanino, ki je sestavljena iz prevodnih elementov. Prevodnik ima bakreno jedro okrog katerega je plast srebra, tkanina pa je prekrita s poliestrom, kar celotno napravo naredi vodotestno.

Predvajalnik MP3 ima še režo za pomnilniško kartico MMC, baterijo, slušalke in mikrofon ter v tkanino všito tipkovnico. Upravljanje predvajalnika je mogoče tudi z glasovnimi ukazi, zaenkrat le v nemščini.

Vendar se za zdaj še ni potrebno začeti učiti nemščine, saj pri Infineonu napovedujejo, da bo izdelek na tržišču šele čez tri do štiri leta, stal pa naj bi okrog 60 evrov. Prve izdelke iz elektronske tkanine, ki jo razvijajo predvsem pri Infineonu, pa naj bi dočakali že čez kakšni dve leti v medicini. Pri Infineonu med drugim razvijajo tudi toplotni generator, ki bi pridobival električno energijo z uporabo razlike med temperaturo telesa in oblačil, s čimer bi se znebili potrebe po uporabi baterij.

http://www.infineon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji