Objavljeno: 21.10.2002

Infos poslej InterInfos

Danes se v Cankarjevem domu v Ljubljani prične osrednji slovenski sejem informacijskih tehnologij, letos prvič pod novim imenom InterInfos. Sejem je letos organiziran že dvanajstič, otvorila pa ga bosta premier dr. Janez Drnovšek in minister za informacijsko družbo dr. Pavel Gantar.

Letošnji sejem poleg imena prinaša še nekaj novosti; tako se je število razstavljavcev zmanjšalo iz lanskih 174 na 115 in sejem bo po mnogih letih ponovno potekal zgolj v avli Cankarjevega doma, organizatorji pa so omejili tudi število predavanj in seminarjev na 250, medtem ko jih je bilo lani kar preko 400. Posledica tako velikega števila dogodkov je bila nepreglednost dogajanja in slaba obiskanost, kar je tudi botrovalo letošnji omejitvi.

Sicer pa se InterInfos 02 razvija po nekaterih poteh, ki so bile začrtane lani; tako je letos večje število tako imenovanih parkih informacijskih rešitev in storitev, ki jih bo letos kar 12 med drugim posvečenih rešitvam za ljudi s posebnimi potrebami, varnostnim rešitvam in elektronskim storitvam v državni upravi. Posebna pozornost je letos posvečena rešitvami, ki temeljijo na odprti kodi, saj se lahko vsi obiskovalci brezplačno udeležijo delavnice o odprti kodi, poleg tega pa bo vsak obiskovalec sejma dobil tudi slovensko različico pisarniške zbirke programov OpenOffice 1.0.

http://www.interinfos.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji