Objavljeno: 20.8.2012

Instagram 3.0

Priljubljeni program za zajem, urejanje in deljenje fotografij med prijatelji Instagram je od nedavnega na voljo v različici 3.0, ki prinaša zlasti prikaz fotografij z geografskimi oznakami na spletnem zemljevidu. Program, ki ga danes uporablja kar okoli 80 milijonov uporabnikov mobilnih telefonov in so ga tudi zaradi tega lastniki za bajno vsoto prodali Facebooku, je z novo različico pokazal, da ga novi lastnik ne namerava kar ukiniti ali absorbirati v priljubljeno družabno omrežje.

Tretji Instagram tako prinaša funkcijo Photo Maps, s katero lahko izberemo fotografije z geotagi (te danes ustvarja že večina telefonov) in jih prenesemo v spletno storitev, kjer so fotografije razporejene na zemljevid glede na geografske lokacije, kjer so fotografije nastale. Še več, z isto storitvijo Photo Map lahko pregledujemo geografsko porazdeljene posnetke prijateljev, če ti to dovolijo. Seveda ima uporabnik vedno na voljo možnost, da posamezno fotografijo izbriše iz fotografskega zemljevida ali pa jo skrije za javnost.

Sicer je novi Instagram dobil še prenovljen uporabniški vmesnik, nov pregled uporabniških profilov, nov zaslon za nalaganje fotografij na priljubljena družabna in fotografska omrežja, ter hitrejše delovanje in možnost hitrega pregledovanja niza fotografij brez pritiskanja na gumbe za dodatno nalaganje.

http://instagram.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji