Objavljeno: 9.3.2011

Intel Core vPro druge generacije

Intel je predstavil novo družino procesorjev Core vPro, s katero na področje poslovnega računalništva prinaša nove varnostne tehnologije, možnosti upravljanja in izboljšano zmogljivost. To je že druga generacija družine procesorjev Intel Core vPro, ki prinaša izboljšano tehnologijo Turbo Boost Technology 2.0 in nove razširitve nabora ukazov Intel Advanced Vector Extensions (AVX). Nov nabor ukazov pospeši izvajanje računsko zahtevnih aplikacij, kot so obdelovanje slik, zvoka in videa, znanstveni izračuni, finančne analize ter tridimenzionalno modeliranje in analize. Intelovi preizkusi so pokazali, da lahko novi procesor Core vPro i5 v primerjavi s 3 leta starim procesorjem Core 2 Duo pospeši delovanje poslovnih aplikacij za 60 odstotkov, večopravilnost za 100 odstotkov in šifriranje podatkov za 400 odstotkov.

Za izboljšano zaščito pred krajami prenosnikov in izgubo podatkov, je Intel pripravil novo različico tehnologije Anti-Theft Technology 3.0 (AT 3.0). Prejšnje različice tehnologije so pooblaščenim zaposlenim v oddelku za informacijske tehnologije omogočale, da so prek interneta poslali signal, s katerim so v celoti onemogočili delovanje ukradenega ali izgubljenega prenosnika in tako preprečili dostop do šifriranih podatkov. Tehnologija AT 3.0 pa omogoča še pošiljanje signala v obliki besedilnega sporočila prek mobilnih omrežij tretje generacije (3G). Ko je prenosnik vrnjen, ga je mogoče na podoben način ponovno aktivirati. Poleg tega je na voljo možnost, ki organom pregona omogoča, da s tehnologijo GPS na določenih modemih 3G odkrijejo lokacijo izgubljenih ali ukradenih prenosnikov.

Tehnologija AT 3.0 vključuje tudi možnost zaščite računalnika v stanju pripravljenosti, ki varuje računalnike v nešifriranem ranljivem stanju pripravljenosti (S3). Ko se računalnik prebudi, zaščita stanja pripravljenosti zahteva prijavo za šifriranje. Ta vrsta zaščite nudi višjo stopnjo varnosti kot običajna kombinacija uporabniškega imena in gesla za prijavo v operacijski sistem.

Novost je tudi tehnologija za zaščito identitet Identity Protection Technology (IPT), ki ščiti pred napadi ribarjenja, s katerimi želijo napadalci pridobiti nepooblaščen dostop do poslovnih omrežij, strani za e-bančništvo, e-trgovin in drugih varnih strani. Tehnologija IPT dopolnjuje običajna gesla saj vsakih 30 sekund ustvari novo šestmestno številsko geslo in tako dostop zagotavlja le pooblaščenim uporabnikom. Symantec in Vasco sta prvi podjetji, ki sta to tehnologijo uporabili za zagotavljanje preprostih in varnih komunikacij med osebnimi računalniki, poslovnimi omrežji in stranmi za e-poslovanje.

Za lažjo namestitev računalnikov novi procesorji podpirajo tehnologijo Host-Based Configuration, ki avtomatizira postopek nameščanja možnosti vPro na novih računalnikih. V le nekaj minutah je namreč mogoče istočasno nastaviti več tisoč osebnih računalnikov. Novost z imenom Keyboard-Video-Mouse (KVM) Remote Control pa strokovnjakom za podporo omogoča pogled na zaslon zaposlenih v višji ločljivosti.

Intel je novo generacijo tehnologije vPro vgradil v najnovejše procesorje Core vPro i5 in Core vPro i7, pa tudi procesorje Xeon E3-1200, ki so namenjeni za vgradnjo v delovne postaje.

V slednjem primeru gre za prvo platformo za delovne postaje vstopnega razreda, ki ima že na procesorju integrirane zmogljive grafične možnosti. Uporabnikom tako zagotavlja vizualne in tridimenzionalne možnosti, ki so bile v preteklosti na voljo le z ločenimi grafičnimi karticami.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji