Objavljeno: 2.11.2002

Intel in Microsoft za govorne spletne storitve

Intel in Microsoft sta napovedala, da razvijata tehnologije in referenčni model za uvedbo govornih spletnih rešitev z uporabo specifikacij SALT (Speech Application Language Tags - jezikovne oznake za govorne programe). Sodelovanje temelji na uporabi Microsoftove platforme .NET Speech in Intelovih komunikacijskih gradnikov kot so komunikacijska vezja NetStructure, strežniki na Intelovi osnovi in vmesnik za upravljanje telefonskih klicev.

Izdelki bodo namenjeni predvsem za uporabo v podjetjih, Intel in Microsoft pa ocenjujeta, da bo izgradnja programov, ki jih bo mogoče upravljati z govornimi ukazi na osnovi njunih tehnologij znatno bolj preprosta, obljubljata pa tudi odprtost prihajajoče arhitekture.

Specifikacija SALT definira preproste govorne oznake kot podaljške programskim jezikom, ki se uporabljajo za izgradnjo spletnih programov, vključuje pa tudi standarde dveh krovnih spletnih organizacij - konzorcija W3C in združenja IETF. Specifikacije SALT je razvil SALT Forum, ki ga je ustanovilo 50 podjetji, vključno z Intelom, Microsoftom, Philipsom in Ciscom, namenjene pa so uporabi v telefonskih in spletnih programih. Cilj SALT-a je omogočanje dostopa do spletnih programov in vsebin preko različnih naprav, od telefonov, do ročnih in namiznih računalnikov.

http://www.microsoft.com

http://www.intel.com

http://www.saltforum.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji