Objavljeno: 17.8.2002

Intel kupil licence za PowerVR MBX

Grafično 3D vezje PowerVR je bilo pred leti znano predvsem po tem, da je poganjala Segino igralno konzolo Dreamcast. To, da je Sega opustila Dremcast, za razvijalca, podjetje Imagination Technologies, nikakor ni bila dobra novica. Zato je Intelovo zanimanje za tehnologijo prišlo ob pravem času.

Intel je namreč licenciral PowerVR MBX, različico vezja PowerVR, ki je prirejena za delovanja v napravah, ki morajo varčevati z energijo. Po pogodbi bo Imagination takoj dobil denar za licenco in nadaljnji razvoj, če bo Intel kdaj naredil izdelek na podlagi te tehnologije, pa si lahko obeta še dodatne odstotke.

Intel ni oznanil zakaj potrebuje PowerVR MBX, sklepamo pa lahko, da za prenosne naprave kot so prenosni računalniki, ročni računalniki in morda celo mobilni telefoni. Med ročnimi računalniki PocketPC je vedno več takih, ki jih poganja Intelov procesor XScale, dodatne zmogljivost 3D pa bi uporabniki le teh znali ceniti. Nenazadnje bi tehnologija lahko prišla prav tudi pri novih integriranih osnovnih vezjih za osebne računalnike, kjer Intel še nikoli ni dosegel res omembe vrednega uspeha.

http://www.powervr.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji