Objavljeno: 16.10.2001

Intel LANDesk Management Suite 6.5

Kljub temu, da je glavna dejavnost družbe Intel proizvodnja procesorjev in drugih strojnih delov za računalniške sisteme, se podjetje še naprej prizadeva, da bi igralo pomembno vlogo tudi na področju programske opreme. Z leti so pridobili predvsem dober položaj na področju orodij za upravljanje z računalniškimi omrežji in sistemi, kjer ponujajo izdelek LANDesk Management Suite. Nedavno so objavili novo različico 6.5, ki omogoča nadzor računalnikov in strežnikov preprosto prek spletnega brskalnika.

Nova različica prinaša tudi številne druge novosti, s katerimi naj bi uporabniki zmanjšali stroške upravljanja sistemov, ter optimizirali delovanje omrežij in njegovih delov. Različica 6.5 se tako zna povsem združiti z vodilnimi imeniškimi sistemi, kot sta Microsoft Active Directory in Novell eDirectory (NDS). S pomočjo te povezave je mogoče kot primer zelo enostavno namestiti ali osvežiti operacijski sistem na ciljne računalnike, opredeljene v imeniškem sistemu. Novost je tudi izboljšana podpora za vzdrževanje in nadzor računalnikov, ki so le občasno priključeni v omrežja, kot so prenosniki.

V paketu je zdaj priložen tudi izdelek LANDesk Targeted Multicasting Software, ki omogoča sočasno namestitev programske opreme na omrežne delovne postaje brez spreminjanja parametrov priključene opreme. Na ta način je na primer mogoče zelo enostavno razposlati popravke ali nove definicije virusov na ciljne sisteme. Za daljinsko namestitev samih operacijskih sistemov je Intel sodeloval z družbo PowerQuest, po novem pa podpirajo tudi namestitev sistemov Windows 2000 in Windows XP.

Izboljšane je poročanje o opravljenih spremembah in stanju omrežja, namestitev je enostavnejša, izboljšana pa je tudi pomoč, ki vključuje odslej tudi nasvete. LANDesk Management Suite 6.5 stane 60 dolarjev na vozlišče.

http://www.intel.com/network/products/landesk.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji