Objavljeno: 12.5.2010

Intel potrjuje konkurenco iPadu

Intelov podpredsednik Mooly Eden je na srečanju z vlagatelji prvič javno prikazal in potrdil prihod tabličnih računalnikov z Intelovo arhitekturo, ki bodo neposredni tekmeci uspešnemu Apple iPadu. Čeprav se je v govoru izogibal navedbam, kdaj bodo računalniki v prodaji in kdo jih bo ponujal, je zdaj jasno, da bodo ti uradno predstavljeni na junijskem sejmu Computex na Tajvanu.

Mooly je predvsem potrdil, da bodo novi računalniki precej zmogljivejši od tekmecev, saj bodo imeli procesorje z enojnimi, pa tudi dvojnimi jedri. Imeli bodo vmesnike USB, reže za pomnilniške kartice, video kamere, pa tudi vmesnike eSATA za priključitev zunanjih pomnilniških enot. Ob vsem skupaj je zanimivo, da je na predstavitvi sodeloval tudi Hewlett Packard, ki je ob nedavnem prevzemu družbe Palm po nekaterih informacijah zamrznil projekt HP Slate, ki je temeljil na Microsoftovih in Intelovih tehnologijah. Očitno informacija ni bila povsem točna ali pa so se akterji vnovič pogajali za strategijo.

Intel tabličnim računalnikom pripisuje zelo svetlo prihodnost. Direktor Paul Otellini je dejal, da pričakujejo v prihodnjih letih rast med 73 in 88% letno in skupno med 50 in 60 milijoni prodanih primerkov. Intel sicer skoraj enako platformo namenja tudi netbookom.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji