Objavljeno: 12.9.2001

Intel predstavil podrobnosti o procesorju McKinley

Intel je končno predstavil natančnejše podrobnosti o prihajajoči drugi generaciji 64-bitnih procesorjev z delovnim imenom McKinley. Za razliko od počasi prodajanega Itaniuma, ki je prišel na tržišče maja, naj bi McKinley povzročil pravo revolucijo med strežniki in delovnimi postajami.

Po trenutnih podatkih proizvajalca, naj bi McKinley deloval kar 1,5 do 2 krat hitreje od Itaniuma. Že vodilo bo pri frekvenci 400 MHz kar 100 odstotkov hitrejše in bo omogočalo prenos podatkov do 64 Gb/s, dodan pa bo tudi predpomnilnik L3. McKinley bo vseboval tudi zaščito pred mehanskimi težavami, kot je upravljanje s toploto, ki bo v primeru pregrevanja, denimo zaradi težav s hladilnikom, samodejno zmanjšala frekvenco delovanja. Programov napisanih za Itanium po Intelovenih podatkih ne bo potrebno prevajati na novo platformo, bodo pa v tem primeru delovali hitreje.

Testne različice novega procesorja bodo na voljo konec leta, končni izdelki s hitrostjo 1 GHz pa v začetku naslednjega leta. Intel je tudi predstavil nekaj podrobnosti o McKinleyjevih naslednikih z delovnimi imeni Deerfield in Madison. Prvi bo namenjen manj zahtevnim, dvo-procesorskim sistemom, Madison pa zmogljivejšim, osem in šestnajst-procesorskim.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji