Objavljeno: 28.2.2002

Intel: spletne storitve prihajajo v ospredje

Po mnenju podjetja Intel, bodo spletne storitve prišle v ospredje, zlasti na področju poslovnih rešitev, že v letu 2003. Sprva pričakujejo, da bo uspeh dosežen na področju povezave med podjetji, kasneje pa tudi na osi podjetje-potrošnik in področju elektronskega trgovanja. Hiter uspeh bo mogoče tudi zato, ker to področje, med drugim pa tudi skupne standarde pokrivajo domala vsa velika podjetja, kot so IBM, Microsoft in sam Intel.

Res pa je, da danes le redki znajo natančno definirati pojem spletnih storitev in jasno pokazati na tista podjetja, ki bodo prvi kandidati za učinkovito implementacijo nove tehnologije. Nekateri spletne storitve vidijo kot način povezave poslovnih informacij, ki slonijo na internetni zasnovi, drugi spet pod spletnimi storitvami razumejo poslovne komponente in gradnike, dosegljive prek interneta. Eden izmed pomembnih ciljev spletnih storitev pa je brez dvoma skrajšanje časa, potrebnega za implementacijo novih rešitev. Za dosego tega cilja pa je nujno, da spletne storitve uporabljajo skupne, preizkušene standarde.

Trenutno smo v fazi, ko podjetja nove standarde in protokole vgrajujejo v svoja orodja, kot sta na primer novi Microsoftov Visual Studio.NET ali družina razvojnih orodij IBM WebSphere. Da bodo kupci resnično začeli verjetni v spletne storitve, bo tudi treba še marsikaj postoriti na področju varnosti podatkov.

Ena izmed prednosti spletnih storitev je tudi to, da so to rešitve, ki po definiciji niso vezane na specifično platformo ali tip računalnika. Isto storitev naj bi tako uporabljali v različnih programskih orodjih, operacijskih sistemih, na strežnikih, namiznih in ročnih računalnikih.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji