Objavljeno: 28.2.2012

Intel v telefonih

Intel je na konferenci MWC v Barceloni razkril svojo dokončno strategijo na področju železnine za pametne telefone. Projekt z imenom Medfield tako dobiva končno podobo v obliki treh različnih procesorjev Atom, ki bodo poganjali bodoče telefone z okolju Android in najbrž tudi Windows Phone.

Prvi bo prišel na vrsto Atom Z2460, ki je vgrajen tudi v večini prvih prototipov družb Lenovo, Xolo, Orange, Lava in ZTE. Gre za procesor, ki deluje pri taktu do 2 GHz in vsebuje modul za omrežja HSPA+. V pripravi je še zmogljivejši procesor z oznako Z2560, ki bo predvidoma podvojil zmogljivost in podpiral omrežja LTE. Še nekoliko kasneje pride na vrsto najmanjši član družine z oznako Z2000, ki bo deloval pri taktu le 1 GHZ in podpiral omrežja HSPA. Toda telefoni s tem modelom bodo cenovno najbolj privlačni - menda naj bi stali le 150 dolarjev.

V Evropi bo prvi s to platformo v prodaji telefon Orange z delovnim imenom Santa Clara (končno ime bodo šele določili). V prodajo pride poleti. Imel bo 4-palčni zaslon z ločljivostjo 1024 x 600 pik, procesor s taktom 1,6 GHz in digitalni fotoaparat z ločljivostjo 8 milijonov pik ter zmožnostjo ustvarjanja do 10 zaporednih slik na sekundo. Seveda bo brez težave snemal in predvajal video posnetke s polno ločljivostjo 1080p. Podpiral bo omrežja HSPA+ (do 21,2 Mb/s), vseboval digitalno denarnico in vmesnik NFC, vgrajen pa bo tudi vmesnik HDMI. Z enim polnjenjem akumulatorja bo omogočal do 8 ur pogovorov in 14 dni mirovanja.

http://www.intel.com

http://www.orange.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji